Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

VAN VALİLİĞİ
VAN VALİLİĞİ
VAN VALİLİĞİ
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe İl Protokol Listesi İmza Yetkileri Yönergesi 2024 Van Hizmet Kataloğu
  • VAN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Projeler
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Valilik Genelge Valilik Genel Emir Duyurular Basın Açıklamaları Erken Yaşta ve Zorla Evlilikle Mücadele Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlan Portalı İhale İlanları Vefatlar
  • İLETİŞİM
°C
22
Mayıs2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali Ozan BALCI
      • Vali Yardımcıları
        • Lütfullah GÖKTAŞ
        • İbrahim GÜLTEKİN
        • Önder KOÇ
        • Murat YAYABAŞI
        • Dr. Ahmet TOZLU
        • Musa GÖKTAŞ
        • Yücel ERDEM
        • Eyup GÜRDAL
      • Kaymakamlar
        • Harun ARSLANARGUN
        • Muhammet Serdar ERDOĞAN
        • Süleyman BAKAN
        • Kadir KILIÇ
        • Yücel ERDEM
        • Murat KARALOĞLU
        • Bayram YILDIZ
        • Yasin ERDEM
        • Abdulkadir Umut KASMAN
        • Melih AYDOĞAN
        • Rahmi BULUT
        • Eyup GÜRDAL
        • Musa GÖKTAŞ
    • Valilik Birimleri
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • Protokol Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
    • Tarihçe
      • Hükümet Konağı Tarihçesi
      • Görev Yapmış Valiler
    • İl Protokol Listesi
    • İmza Yetkileri Yönergesi
    • 2024 Van Hizmet Kataloğu
  • VAN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
      • Van Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü
      • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü
      • Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü
      • Doğu Anadolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü
      • İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü
      • İl Defterdarlığı
      • İl Jandarma Komutanlığı
      • İl Emniyet Müdürlüğü
      • İl Göç İdaresi Müdürlüğü
      • İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
      • İl Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü
      • Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü
      • Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
      • 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü
      • İl Sağlık Müdürlüğü
      • İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
      • AB Valilik Proje Koordinasyon Bürosu
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Projeler
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Valilik Genelge
    • Valilik Genel Emir
    • Duyurular
    • Basın Açıklamaları
    • Erken Yaşta ve Zorla Evlilikle Mücadele
    • Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele
    • İlan Portalı
    • İhale İlanları
    • Vefatlar
  • İLETİŞİM

Yöre Mutfağı

KELEDOŞ
 
 
MALZEMELER
 
200-250 gr. Kuşbaşı dana/kuzu eti, 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı den (buğday), 1 su bardağı haşlanmış nohut,1 orta boy kuru soğan , 2 su bardağı çökelek (bulamazsanız, süzme yoğurt), 3 yemek kaşığı tereyağ / sıvı yağ, Pazı otu (pazi), 3 diş sarımsak, Tuz, karabiber, pul biber.
 
HAZIRLANIŞI
 
Eğer haşlanmış etiniz yok ise, eti düdüklü tencereye koyup haşlayın. Ayrı bir tencereye yeşil mercimek ve buğdayı koyup haşlamaya bırakın. Onlar haşlanırken diğer malzemeleri hazırlayalım. Pazıları doğrayın, sarımsakların kabuklarını soyun. Soğanları doğrayıp tavada tereyağı ile soteleyelim. Haşlanan eti de soğanların içine katarak kavurmaya devam edelim, et güzelce kavrulsun. Daha sonra kavrulan eti düdüklü tencereye alıp İçine haşlanan mercimeği ve buğdayı, nohut ve pazıları da ilave ederek kavurmaya devam edelim. Tuz ve karabiberini atmayı unutmayalım. Biraz da su ilave ederek üstünü az geçsin, düdüklünün kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.40 dakika kadar pişirelim. Yemeğimiz piştikten sonra derin olmayan bir tencereye veya genişçe bir servis tabağına alıp içine çökeleği veya süzme yoğurdu ekleyelim, 2 diş sarımsağı da rendeleyip ve bir güzel karıştıralım. Tavaya tereyağını koyup ocağa alalım içine toz kırmızıbiber ve pul biberi koyalım kısık ateşte kızdıralım ve yemeğin üzerine dökelim ve bu enfes yemeği soğutmadan afiyetle yiyelim. Afiyet olsun.
 
 
 
AYRAN AŞI
 
 
 
MALZEMELER
 
1 su bardağı
buğday, 1/2 su bardağınohut, 500 gramsüzme yoğurt,6 su bardağısu,1 çay kaşığı,tuz
 
 HAZIRLANIŞI
 
Yoğurt bir tencerede çırpılır, bir yumurta ile bir kaşık un ilave edilir, fazla sulu olmamak kaydıyla bir miktar su katılır, koyu kıvamda bir ayran hazırlanarak ocağa bırakılır, sürekli karıştırılarak kaynatılır. Önceden pişirilmiş den (döğme), ince doğranmış evelik kaynayan ayranın içine dökülür, evelikler pişinceye kadar kaynatılır ocaktan indirilir, isteğe göre küçük doğranmış kabak da katılarak pişirilebilir. Servis yapıldığında üstüne ince kıyılmış kişniş dökülür, kişniş güzel bir tat ve koku verir.Afiyet olsun.
 
 
CILBIR
 
 
 
MALZEMELER
 
2 orta boy soğan, 3-4 adet yeşil biber, 3 adet domates (veya salça), bir çay bardağı pirinç, pul biber, tuz, bir yemek kaşığı kuru zeytirun (veya birkaç dal tazesi), 2 yumurta, bir tatlı kaşığı un, yağ, isteğe göre kavurma.
 
 HAZIRLANIŞI
 
Soğanlar doğranıp yağda hafif pembeleştirilir, doğranmış yeşil biberler ilave edilir bunlarda hafif kızarınca doğranmış domates, tuz, pul biber katılır, 4-5 bardak kaynar su ilave edilir, bir çay bardağı pirinç bu karışımda pişirilir, zeytirun ilave edilir. Diğer tarafta bir tavaya bir kaşık yağ konur, yağ ısınınca ayrı bir kasede 2 yumurta çırpılır içine 2 çay kaşığı un ilave edilir. Bu karışım tavadaki yağı akıtılarak konur yağda kabaran yumurtanın altı kızarınca çevrilir, pembeleştirilir, kabarmış bir vaziyette pişen yumurtalar pişen yemeğin içine ilave edilir.Afiyet olsun.
 
HELİSE
 
 
 
MALZEMELER 
 
 Bir büyük tavuk eti (Hindi etiyle yapılırsa daha nefis olur), 2 komposto kasesi den (döğme), tereyağı, tuz.
 
 HAZIRLANIŞI 
 
Yıkanmış parçalanmış tavuk eti (kemiklerinden ayrılmadan) ve den büyükçe bakır bir tencereye bırakılır, bunları pişirecek kadar su ilave edilir pişirilir. Pişme süresince devamlı tahta kaşıkla karıştırılır.Tavuk eti kemiklerinden ayrılıp ezilinceye kadar pişirmeye devam edilir, tuz ilave edilir, içinden kemikleri alınır denle tavuk eti karışımı muhallebi kıvamına gelince tabaklara alınır ortasına tereyağı bırakılarak servis yapılır. Afiyet olsun.
 
MURTUĞA
 
 
 
MALZEMELER 
 
Tereyağı 250gr, yumurta 4 adet, 1 su bardağı un.
 
 HAZIRLANIŞI 
 
Bakır bir tencerede yağ eritilir. Yağı kızdıktan sonra unu azar azar dökülerek iyice karıştırılır, hafif sarı renkte kavrulur (buna çörek içi denir), diğer tarafta bir kasede çatalla çırpılmış yumurtalar çörek içinin üzerine gezdirilerek dökülür, bu esnada yumurta çörek içine karışır ve kabarır, fazla dağılmamasına dikkat edilerek çatalla çevrilir ve diğer tarafın pişmesi sağlanır.Servis tabağına alınır, genellikle bal yada reçele yenir. Afiyet olsun.
 
OTLU PEYNİR
 
 
 
HAZIRLANIŞI 
 
Ağız tadı, sofraların gülü olarak bilinir. Peynir yapıldığı zaman içine doğranmış sirmo, tarhun, kekik, mendo vb. otlar bırakılır, salamura yada yer peyniri olarak tüketilir. Yer peyniri toprak küplere (şimdi plastik bidonlara) sıkıca bastırılarak doldurulur, ağzına iğde yaprağı kapatılır, onunda üstüne saman karışık çamurla hava almayacak şekilde sıvanır. Serin bir yerde kuyu kazılır, ağzı aşağı gelecek şekilde gömülür, üstü kapatılır, genellikle kış aylarında tüketilen bu peynirin tadı bir başka olur, bazen aralarına cacık konarak da tutulur.
Kahvaltıdan hiç eksik edilmeyen bu nefis peynir sadece kahvaltılarda değil her yemekten sonra bir lokma bile olsa yenir.
 Afiyet olsun.
 
TANDIR BALIĞI
 
 
 
HAZIRLANIŞI 
 
Balıklar iyice yıkanıp temizlendikten sonra tuzlanıp kalbur üzerine dizilerek iyice süzdürülür. Diğer tarafta bir tabak içerisinde yoğurt ile un karıştırılarak yoğurt kıvamında bir bulamaç hazırlanır. Tandır iyice kızdırılır. Genellikle tandırda balıktan önce ekmek pişirildiği için tandır kızgın durumdadır. Balıklar hazırlanmış olan bulamaç’a batırılır, elin içinde iki yada üç tane alınarak tandırın kenarlarına sırayla yapıştırılır, tandırın ağzına bir sac kapatılır, balıklar pembeleşinceye kadar pişirilir. (isteğe göre bazen balıklar karın kısmından kesilerek havyarı içinde kalacak şekilde hava kesesi çıkarılır, içi temizlenir sonra pişirilir. Afiyet olsun.
BULGUR AŞI
 
 
MALZEMELER 
 
1 Su bardağı Bulgur , 10 adet Soğan(Arpacık) , 10 adet Patates(Küçük) , 1 Su bardağı Nohut , Kurutulmuş biber , 5 Su bardağı Kemikli (Et suyu) , 1 Su bardağı Mercimek
 
 HAZIRLANIŞI 
 
Yağ tencereye konur salçayla birlikte ezilir. Bulgur yeşil mercimek konur. Et suyu veya ılık su, ölçüsünde ilâve edilir. Kaynamaya bırakılır. 10-15 dakika kaynadıktan sonra küçük arpacık soğanlar atılır, pişmeye yakın küçük patatesler atılır. Önceden haşlanmış nohut ilave edilir. Kaynamaya bırakılır, isteğe göre kavurma et, kurutulmuş acı biber katılarak yemeğe lezzet verilir. Afiyet olsun.
 
ÇİĞER KÖFTESİ
 
 
 
MALZEMELER 
 
1.5 kg. yarısı kara, yarısı akciğer, 1.5 kg. köftelik bulgur, 1 büyük baş soğan, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 4-5 adet sivri biber, yarım çorba kâsesi kadar ince doğranmış maydanoz, onun yarısı kadar reyhan.
Üstü için ; 200 gr. tereyağı, bir yemek kaşığı pul biber, yeşil soğan ve maydanoz
 
 HAZIRLANIŞI 
 
Ciğer ve baş soğan makinede çekilir, ölçüye göre bulgur, pul biber, karabiber, tuz katılır, ince doğranmış yeşil biberler ve doğranmış maydanoz, reyhan katılarak iyice yoğrulur. 5-6 dakika dinlendirilir, avuç içinde yumurta büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Diğer tarafta bir tencerede su kaynatılır. Kaynayan suyun içine köfteler atılır (su köftelerin hemen üstüne çıkacak miktarda olur) ve pişirilir.
Servis tabaklarına alındığında, bir tarafta pul biberli, tereyağı yada sade yağ eritilir, köftelerin üzerine gezdirilir, ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan köftelerin üzerine dökülerek yenir. Afiyet olsun
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Resmi Gazete
  • İlan Portalı
Cumhuriyet Caddesi Hükümet Konağı 65100 İpekyolu / VAN
444 77 65
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız