T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Van’da, farklı ülkeler ve Türkiye’nin çeşitli illerinden aşçıların katılımıyla düzenlenen 1. Van Gastoronomi Festivali Vali Dr. Ozan Balcı’nın katıldığı törenle açıldı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu, ile Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen festival Van müzesinin bahçesinde gerçekleştirildi.
Festivalin açılış kurdelesini farklı ülkelerden aşçılar ile birlikte kesen Vali Dr. Ozan Balcı, festivalin kültürel kaynaşmaya katkı sunacağını söyledi.
İNSANIN KÜLTÜRÜNDE YEMEK ÖNEMLİDİR
Yemeğin insan kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Dr. Ozan Balcı, “Van için çok kıymetli olan Van müzesinin bahçesinde çok güzel bir etkinlik düzenliyor. İnsanları kültüründe yemek önemlidir. Yemeğe yemek olarak bakmamak lazım. Bir milletin esasında hayalleri, düşünceleri, hayata bakışı, hayatı, çevreyi içselleştirmesiyle ilgilidir. Yemek bana göre bir sonuçtur. Yemek, esasında biz insanların hayata, insana bakış açısını, hayatı, yaşamı nasıl içselleştirdiğini gösterir. İnsanı nasıl konumlandırdığını gösterir” dedi.
KÜLTÜRLERİN KAYNAŞMASINA KATKI SUNACAK
Van’ın tarihi, kültürü ve doğasıyla çok kıymetli bir şehir olduğuna vurgu yapan Vali Dr. Ozan Balcı, “Çok çalışkan kültürlü, insanların yaşadığı bir memleket. Kültürüne kültür katan bir şehir. Van otlu peyniri, kahvaltısı dışında meşhur yöresel yemekleri de var. 3 gün sürecek çok güzel bir festival. Sadece ulusal değil, uluslararası boyutu var. Festival için gelen Kırgızistan, Azerbaycan, İran, Yunanistan ve Tunuslu aşçıları Van’da ağırlamaktan mutlu duyduğumuzu belirteyim. Kültürlerin kaynaşmasına katkı sunacaktır. Türkiye’nin 70 farklı ilinden gelen aşçılarımız hünerlerini sergileyecek. Gastronomi yazarları var. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimize, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu ile Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği’ne teşekkür ediyorum. Etkinliğe katılarak güzelleştiren hemşehrilerime, aşçılarımıza, gastronomi okulu öğrencilerine de ayrıca teşekkür ediyorum. ”şeklinde konuştu.
Kurdele kesimi sonrası Vali Dr. Ozan Balcı, farklı yörelerin yemekleri hakkında aşçılardan bilgi alarak vatandaşlara kendi elleriyle doldurarak ikram etti.